Zangles

Iedereen die wil leren zingen kan bij SoPrana terecht. Zingen maakt blij en geeft energie!

Plezier voorop
Tijdens de zangles staat het plezier voorop. Je gaat aan de slag met muziek die jij mooi vindt. Als jij je gevoel er in kwijt kunt, helpt je dat om beter te zingen. Marian reikt je de juiste techniek aan om tot de mooiste klanken te komen. Je ontdekt en ontwikkelt je stem en leert deze vanuit praktische oefeningen te beheersen.

Ontdek je mogelijkheden
Marian werkt vanuit de klassieke basistechniek van het zingen waar je je stem daadwerkelijk goed leert gebruiken en het resultaat hoorbaar is. Je ontdekt de mogelijkheden van je stem en krijgt meer klank en volume. Je kunt makkelijker hoog en laag zingen en vooral de verbinding maken van laag naar hoog waar veel zangers moeite mee hebben.

Vanuit je gehoor, maar vooral ook door verbetering van je zangtechniek zuiver leren zingen. Ervaren wat het verschil is tussen goed en ongemakkelijk zingen is. Merken dat je meer kunt dan je dacht. Verraste reacties krijgen door de vorderingen die je maakt. Dat geeft je vleugels.

Je maakt ook kennis met andere stijlen. Daarnaast krijg je muziektheorie en achtergrondinformatie aangereikt om muziek beter te leren begrijpen.

SoPrana biedt individuele lessen, groepslessen, stemvorming, projectkoor, masterclasses en optredens. Muziek maken is leerzaam en inspirerend!

De individuele zangles
  • Eerst zingen we in om de stem op te warmen.
  • Dat combineren we met oefeningen. Bijvoorbeeld met aandacht voor een van de volgende aspecten: ademhaling, ademsteun, klankontwikkeling, klinkeregalisatie, registeregalisatie, articulatie en dynamiek. (Tijdens het vorderen van de lessen komen al deze verschillende aspecten aan bod.)
  • Daarna wordt hetgeen geoefend is toegepast in een lied of ander repertoire.
  • Afspraken voor een volgende les worden gemaakt.